Matematik

Hvad har man tjent?

29. september 2009 af KælderLarsen (Slettet)

Hvis man for fem år siden placerede 12.000 kr. i aktier til kurs 250, og aktierne har haft et afkast de sidste fem år på 447,54 %, hvad har man så tjent på fem år?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2009 af Isomorphician

Startværdi = 100 % = 12.000

Værdi efter 5 år = 100 % + 447,54 % = 547,54 % = 5,4754 * 100 % = 5,4754*12.000 = ....


Svar #2
29. september 2009 af KælderLarsen (Slettet)

Er resultatet så: 5,4754 * 12 000 = 65 704,80?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2009 af Isomorphician

Det er værdien efter 5 år.

Hvis du trækker de oprindelige 12.000 fra, så får du fortjenesten.


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2009 af Bennike (Slettet)

I dit forslår bruger du slet ikke oplysningen at det er over 5 år.

Jeg ville umiddelbart mene at man skulle bruge noget rentes rente - altså eksponentiel funktion?

K=K0*(1+r)n

Jeg er ikke sikker..


Skriv et svar til: Hvad har man tjent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.