Andre fag

Dokumentar og kvinde med forskelligt DNA

30. september 2009 af Line Larsen. (Slettet)

Hej :)

Jeg er på udkig efter en dokumentar som omhandler en kvinde, der (så vidt jeg husker) havde et barn, som myndighederne påstod ikke var hendes og derfor fjernede. Hun ville bevise det var hendes med en DNA-undersøgelse, men det matchede ikke første gang!

Efter lang tid prøvede hun igen, og her matchede deres DNA! De fandt vidst ud af, at hun havde forskelligt DNA i kroppen, hvilket jo er et ALVROLIGT problem, hvis dette også er tilfældet for andre, da folk DØMMES ud fra DNA-profiler!

Kan nogle genkende dette og finde den/huske dokumentarens navn? Det ville være til STOR hjælp! (Ting overfor kan sagtens være forkert, men sådan jeg husker det kort :) )


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. september 2009 af Kasper S (Slettet)

At kroppen skulle have forskellig dna tror jeg ikke rigtigt på da hele kroppen jo startes fra én celle der deles mange gange. Derfor er alle celler nøjagtige kopier af hinden.
Så vidt jeg husker har kroppen to slags dna. Den der findes i kromosomerne og den der findes i mitokondriet. De er ikke ens og det er kun den ene af de to dna, der nedarves.

Det kan ske at laboratoriet der udførte dna-testen, tog fejl og sammenlignede de forkerte dna. Eller kan de have kommet til at kontaminere dna-prøven så den ikke længere ville være gyldig.


Svar #2
30. september 2009 af Line Larsen. (Slettet)

Ja, det kan sagtens være rigtigt :b . Men jeg ønsker bare at få fat i den dokumentar - det var nemlig noget om det jeg har beskrevet som den omhandlede.

Om det er rigtigt eller ej var så det, jeg ville tage op i min SRP opgave - men uden at kunne finde dokumentaren kan det ikke lade sig gøre at skrive om det jo :S


Brugbart svar (2)

Svar #3
30. september 2009 af Kasper S (Slettet)

Hvilken kanal var det på og hvornår blev det sendt?


Svar #4
30. september 2009 af Line Larsen. (Slettet)

Eh.. Det ved jeg ikke :b ! Jeg kan simpelthen ikke huske det. Mener det blev sendt på 3, eller 3+. Og jeg tror det var flere år siden! Det kan være 1 år siden - eller endda 4 :s . Jeg kom bare pludselig til at tænke på den, og har søgt forgæves rundt lige siden på nettet. Så håbede nogle herinde måske kunne genkende den.

Ved godt det sikkert er håbløst :l


Brugbart svar (2)

Svar #5
30. september 2009 af milo210 (Slettet)

Jeg ved ikke om det er muligt, men du kan evt. prøve at skrive (e-mail) ind til tv 3 / tv 3+ og spørge om udsendelsen, og om du kunne få tilsendt et klip med den eller om der var et sted som du kunne anskaffe dig det.

ved ikke om det er relevant, men hvis kvinden har modtaget blod fra andre, hvor lang tid vil det tage for at det er helt rent i forhold til dna. kunne det være en problemstilling?


Skriv et svar til: Dokumentar og kvinde med forskelligt DNA

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.