Matematik

HJÆLP!!!

02. oktober 2009 af kellanypiin (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Brøk regninger...

skriv en brøk der ligger et sted imellem:

A: 1/4 og 3/4 
B: 1/3 og 2/3
C: 1/2 og 1/4
D: 1/8 og 1/2
E: 3/8 og 1/4
F: 1/7 og 1/9
G: 1/2 og 1/3
H: 6/7 og 5/9

Vil gerne bede om forklaring og på forhånd takker:)

Find en brøk der ligger præsis imellem:

A: 1/4 og 3/4
B: 2/5 og 4/5
C: 1/2 og 1
D: 1/3 / 2/3
E: 1/2 og 1/3
F: 1/4 og 3/8

Vil gerne bede om forklaring og på forhånd takker:)

Hvor stor en brøk udgør

a: 2 af 5 b: 4 af 8 c: 3 af 9 d: 8 af 20 e: 1/2 af 1 1/2 f: 8 af 36 g: 12 af 144 og h: 100 af 125

Vil gerne bede om forklaring og på forhånd takker:) Bare rolig jeg ligger ikke alt ned! Det er kun det jeg ikke kan, eller ikke forstår hvordan man gør, da man på min gamle skole ikke var nået til brøker endnu. Kan jeg ikke. Læren siger at burde jeg, uden at give forklaring. Håber i ville hjælpe:D Dette er en halv side ud af se 4 jeg skal lave, og dette er dem jeg ikke kan...



 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2009 af Yakitawa (Slettet)

Du skal lægge begge brøker sammen, og så dividere dem med 2.

Eksempel:

A = 1/4 + 3/4 : 2 = 2/4 = 1/2

F= 1/7 + 1/9 : 2 = 8/65

Har du problemer med at lægge brøker sammen?


Svar #2
02. oktober 2009 af kellanypiin (Slettet)

 Næ, lærte jeg ikke i min gamle klasse for vi var ikke nået dertil endnu...


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. oktober 2009 af Yakitawa (Slettet)

Ok... Brøker består af en nævner og en tæller. Tælleren er den øverste værdi, mens nævneren er den nederste værdi.

Eks: 1/3 (1 er tæller og 3 er nævner)

Når du lægger to brøker sammen med samme nævner, så skal du bare lægge tællerne sammen,

Eks: 2/8 + 4/8 = 6/8 | 3/4 + 5/4 = 8/4

Når tællerne er forskellige, så kan du gange dem med hinanden, for at få en fælles nævner.

Eks: 3/6 + 2/7 (Her skal du "gange på tværs")

6 * 7 = fællesnævner = 42

3 * 7 = Venstre tæller = 21

2 * 6 = Højre tæller = 12

3/6 + 2/7 = 12/42 + 21/42 = 33/42

Jeg kan desværre ikke forklare det mere tydeligt, når det er på skrift... Spark din lærer over skinnebenet, og sig, at hun/han faktisk er forpligtet til at lære dig at regne.

Håber det har hjulpet!


Svar #4
04. oktober 2009 af kellanypiin (Slettet)

 Okay tak:)


Skriv et svar til: HJÆLP!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.