Matematik

stamfunktion

06. oktober 2009 af Maria Knudsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej.. jeg har fået stillet denne opgave, som jeg håber der er en der kan hjælpe mig:

En funktion f er givet ved f(x)=10x^4+ ?(1/x ,) x>0.

Bestem den stamfunktion F til f, der opfylder, at F(1) = 25.
 

På forhånd tusind mange tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2009 af mathon

...hvad betyder spørgsmålstegnet?


Svar #2
06. oktober 2009 af Maria Knudsen (Slettet)

det skulle ikke have være skrevet med :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2009 af mathon

F(x) = ∫(10x4+(1/x))dx =  2x5 + ln(x) + k
og
F(1) = 2·15 + ln(1) + k = 25


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.