Matematik

Reducér

07. oktober 2009 af baahh (Slettet)

(x-y)^2-(3x+2y)^2+14xy

Hvordan reducerer jeg dette?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2009 af Isomorphician

Ved hjælp af dine kvadratsætninger.

(google, eller din matematikbog kan hjælpe dig).


Svar #2
07. oktober 2009 af baahh (Slettet)

har desværre ingen bog, men tak :S


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

 -8x2-3y2


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. oktober 2009 af goldenpearl (Slettet)

Jeg får det til:

(x-y)^2-(3x+2y)^2+14xy

x2+y^2 -2xy-9x^2-4y^2+12xy+14xy

-8x^2-3y^2+24xy


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

x2+y^2 -2xy-9x^2-4y^2+12xy+14xy

der er vel +4y^2

Men anyway det giver stadigvæk -8x2-3y2


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. oktober 2009 af Isomorphician

(x - y)2 - (3x + 2y)2 + 14xy =

x2 + y2 - 2xy - (9x2 + 4y2 + 12xy) + 14xy =

x2 + y2 - 2xy - 9x2 - 4y2 - 12xy + 14xy =

-8x2 - 3y2


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. oktober 2009 af goldenpearl (Slettet)

Nej da, det giver minus fortegn:

-(3x+2y)^2

-(9x^2+4y^2+12xy)

=> -9x^2-4y^2-12xy

Ja, resultatet er -8x^2-3y^2


Brugbart svar (1)

Svar #8
07. oktober 2009 af goldenpearl (Slettet)

ja ja, Isomorphician

har lige set dit svar


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.