Dansk

Er dette et essay?

08. januar 2005 af trompeter (Slettet)
Jeg er lidt usikker på om dette falder ind under kategorien af et essay:

Den 7. januar 2002, bragte Berlingske Tidende en artikel, som havde navnet ”Tiden uden ende”. I artiklen skildrer journalisten Erik Bork, tendenserne omkring det han kalder ”døgnservice-begrebet”. Det gøres udfra en observation af nutidens samfund på et plan, der henvender sig til den almindelige læser. Erik Bork ser opstarten af den første ”7-eleven-butik”, som begyndelsen på denne nye tendens og derfra bevæger han sig videre over til et syn på, hvordan Internettet har påvirket denne tendens. Det bringer ham videre til en kommentar fra Flemming Dreesen, der hævder, at arbejdsmarkedet ligeledes vil blive mere fleksibelt, simpelthen fordi det er et krav fra forbrugerne. Efter en delkonklussion, skifter Erik Bork kurs, og pejler ind på det filosofiske plan. Iselin C. Hermann, der er skeptisk overfor det døgnåbne samfund, kommer med argumenter som skal give os indblik i, hvilket inskrænket og stresset liv den døgnåbne verden vil medføre. Kort sagt en verden med mangel på kreativitet og eftertænksomhed. Iselins sidste argument bliver givet via forfatteren Milan Kundera, der i sin bog ”Langsomheden”, har opstillet en banal situation som eksempel på de to forskellige levemåder.

Jeg betragter ikke døgnservice med det samme syn som tekstens forfatter. Jeg mener derimod at døgnservice er en positiv ting, som vi i dagens Danmark kan drage nytte af. Er døgnservice ikke en mulighed, snarere end en indskrænkelse af vores virkelighed. Jeg kan kun tale for mig selv, men jeg foretrækker at være oppe i de sene nattetimer. Det er nemlig det tidspunkt, hvor jeg føler mig mindst stresset. Der er ikke nogen der ringer kl. 3 om natten og skal have løst et problem og der er ikke nogen der kommer på besøg. Kort sat, der er ikke nogen eller noget der forstyrrer mig i det jeg laver, jeg har tid til at være mig selv, jeg har tid til at filosofere og jeg har tid til at være kreativ. Det skal dog også siges at jeg er udpræget B-menneske og mon ikke et A menneske, i stedet ville nyde de stilfærdige morgener. Ligemeget hvad, mener jeg ikke vi kan trække en mening ned over hovedet på folk, da det er individuelt hvad folk synes er bedst. Det eneste jeg problem jeg kan se i døgnsamfundet, er at der tilsidst ikke er nogen der har mulighed for at holde fri samtidigt. Et af hovedpunkterne i teksten, er for mig, Flemming Dreesens udtalelse. Citat: "Der er for ingen tvivl om, at det hele kører mere og mere mod fleksibilitet...". Det vil altså sige, at når "7-eleven" udbyder nogle varer, der er tilgængelige hele døgnet, så skyldes det at forbrugerne efterspørger det. Lige umiddelbart ville jeg påstå at der kun var positive sider ved denne udvikling, men

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2005 af Doven stræber (Slettet)

Sæt hellere spørgsmålet ind på dit gamle indlæg hvor du spørger om hvad et essay er. Der er der nok en større chance for at få et svar. Ellers så spørg ham som svarede dig derinde. Han virkede til at have godt styr på hvad et essay er.

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2005 af mullerouge (Slettet)

Et essay er en tekst, der tager udgangspunkt i noget oplevet, tænkt eller følt - noget subjektivt. I dansk er det din bedste chance for at få lov til at give din egen mening til kende.

Skriv et svar til: Er dette et essay?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.