Matematik

nulreglen

09. oktober 2009 af biqqu (Slettet)

har virkelig brug for hjælp t nogle opgaver..

Opgave 1: denne meget lette nulregel: x^2+8x=0 <=> x(x+8)=0 <=> x=0 V x+8=0

kan man så godt eftertjekke om resultatet r korrekt, ved at man løsninger denne andengradsligning:

d=64

x=0 V x=-8

kan man så godt indsætte løsningen x=-8 ind på det resultat man fik via. nulreglen: x+8=0 .. gør man det kan man se at man har regnet korrekt: -8+8=0 <=> 0=0

opgave 2: løs via nulreglen: 3x(x-5)^2=2(x-5)^3 

opgave 3:  7(x^2+3)^2=(x^2+3)^3

TAK PÅ FORHÅND


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2009 af mathon

selvfølgelig kan du eftertjekke - som du foreslår men også - ved at bruge løsningsformlen for ax2+bx+c=0
men
nulreglen er jo en meget lettere metode, når den er mulig (dvs c = 0)

x2+8x+0 = 0      4ac = 0 og dermed d = b2 og √(d) = b

x = (-8±8)/(2·1) = -4±4
dvs
x1 = 0  og  x2 = -8
.............

3x(x-5)2 - 2(x-5)3 = 0

(x-5)2·(3x-2(x-5)) = 0

(x-5)2·(3x-2x+10) = 0

(x-5)2·(x+10) = 0

................

7(x2+3)2 - (x2+3)3 = 0

(x2+3)2·(7-(x2+3)) = 0

(x2+3)2·(7-x2-3) = 0

(x2+3)2·(4-x2) = 0

(x2+3)2·(22-x2) = 0

(x2+3)2·(2+x)(2-x) = 0     hvor (x2+3)2 ≥ 9 for alle x


Svar #2
09. oktober 2009 af biqqu (Slettet)

ihh tak!! Opgave 2... der er der jo ikke løsninger, altså du har ik skrevet x=... V 0=....


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2009 af mathon

næh - men dem finder du,
nu hvor der er serveret på at fad


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2009 af mathon

at fad  →  et fad


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2009 af mathon

3x(x-5)2 - 2(x-5)3 = 0

(x-5)2·(3x-2(x-5)) = 0

(x-5)2·(3x-2x+10) = 0

(x-5)2·(x+10) = 0

x = -10  v  x = 5


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2009 af mathon

7(x2+3)2 - (x2+3)3 = 0

(x2+3)2·(7-(x2+3)) = 0

(x2+3)2·(7-x2-3) = 0

(x2+3)2·(4-x2) = 0

(x2+3)2·(22-x2) = 0

(x2+3)2·(2+x)(2-x) = 0 hvor (x2+3)2 ≥ 9 for alle x

x = -2  v  x = 2


Skriv et svar til: nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.