Matematik

hjælp

11. oktober 2009 af Njola (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe med følgende:

Et andengradspolynomium f er bestemt ved f(x)=ax2+bx+c (ax er opløftet i anden)

Der oplyses at f har nulpunkterne -2 og 4 samt at f(1)=4,5.

a) bestem a, c og c

En funktion f er givet ved f(x)-3x2-12x+5 (3x2. her er 3x opløftet i anden kan bare ikke få den til  at opløfte det)

a) bestem værdimængden for x 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2009 af Daniel TA (Slettet)

a) Benyt at et andengradspolynomium kan skrives som:

f(x)=a(x-x1)(x-x2)

hvor x1 og x2 er nulpunkterne. Gang nu paranteserne ud og indsæt bagefter dit sidste punkt for at finde a.

b) Definitionsmængden er alle reele tal, dvs. at der ikke er nogle værdier som x ikke kan antage. Men er der nogen værdier f(x) ikke kan blive? Et polynomium har et toppunkt, og værdier større (mindre afhængig af hvordan grafen for f(x) vender) end toppunktet er ikke en del af værdimængden for f(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

prøv at skrive det igen og brug så knapperne herover (det er nr. 2 fra højre du skal bruge), sådan her ax2+bx+c, det er ikke til at holde ud at læse det andet. Du skriver først ax, så trykker du på knappen og skriver 2, og strakks derefter trykker du igen på knappen, så den deaktiveres.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Se vedhæftning

Vedhæftet fil:Andengradsligning.png

Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.