Matematik

reducéring

12. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Hej alle

Er regnestykket regnet rigtigt?

(3x-3y) / (x^2 - 2xy + y^2) = (3x-3y) / (x ( x-2y) + y^2)) = (3+3y) / ( x-2y) + y^2)) = (y (3+3)) / ( x-2y) +y^2)) = 6 / ( x-2+y^2)


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Jeg får det til 3 / ( x - y )


Svar #2
12. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Hvordan får du det til 3/ (x-y)

Kan du rette mine fejl i det jeg har lavet


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2009 af Dynin (Slettet)

#2 sæt 3 uden for parentes i tæller og brug en kvadratsætning i nævneren...

 (3x-3y) / (x2 - 2xy + y2)=3*(x-y)/(x-y)2=3/(x-y)


Svar #4
12. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Tak Dynin

Kan du ikke samtidig forklare hvordan du foretager kvadrering i nævneren og hvilke hvadratsætning du bruger? For jeg kan ikke finde frem til det. Tak


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Se vedhæftning

Vedhæftet fil:reducering.png

Svar #6
14. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Tusind Tak Walmart...

En ting jeg ikke forstår, er hvordan (-2xy) bare kan forsvinde...Altså jeg forstår godt at vi kan skrive nævneren som a^2+b^2-2ab.. altså x^2+y^2-2xy.. også har vi formen (x-y)^2

Det du mener med at x^2+y^2-2xy har leddet (x-y)^2 er at de to er lig med hinanden. Så derfor kan vi skrive (x-y)^2 i nævneren?

Er det sådan det skal forståes? :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. oktober 2009 af Walmart (Slettet)

Prøv at regn' (x-y)2 ud, så får du x2+y2-2xy, det er jo kvadratet på det første led + kvadratet på det andet led - det dobbelte produkt.

Så ja, det er det samme, skrevet på 2 forskellige måder. Det kræver lidt at man kan se at  x2+y2-2xy kommer fra (x-y)2, men som regel når man får stillet en sådan opgave, så prøv at kigge på om du har noget i anden, og om du har det dobbelte produkt af de to, så kan det som oftest skrives som kvadratet på en to-leddet størrelse. Bare rolig, det er noget du bliver bedre til, det kan være svært lige at gennemskue.


Svar #8
15. oktober 2009 af Jone (Slettet)

Når ok.. Jeg har forstået det. Men tak for det :))


Skriv et svar til: reducéring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.