Matematik
Cosinus og sinus
08. januar 2005 af
Misser (Slettet)
Hej...! Jeg ville høre om der er nogle der vil hjæpe mig med denne opgave.
I en trekant ABC er M midtpunkt af siden AC. Det opyses, at |AB|=|AM|= 3 og |BM|= 4. Beregn vinklerne A,B og C.
Jeg aner simpelthen ikke hvordan man ska regne de vinkler.
Håber der er nogle der vi hjælpe.
På forhånd TAK!
I en trekant ABC er M midtpunkt af siden AC. Det opyses, at |AB|=|AM|= 3 og |BM|= 4. Beregn vinklerne A,B og C.
Jeg aner simpelthen ikke hvordan man ska regne de vinkler.
Håber der er nogle der vi hjælpe.
På forhånd TAK!
Svar #2
08. januar 2005 af Misser (Slettet)
At tegne...Det har jeg prøvet men kan stadig ikke få det til at passe
Svar #3
08. januar 2005 af Epsilon (Slettet)
#2: Du kan jo konstatere, at eftersom M er midtpunkt på AC, så gælder det, at
|AB| = |AM| = (1/2)|AC| = 3
og dermed er
|AC| = b = 6
|AB| = c = 3
Desuden er |BM| = 4. Prøv at tegne en skitse af trekant ABM samt siden b. Til en start kan du jo bruge en cosinusrelation til at beregne vinkel A, idet du kender alle sider i trekant ABM. Fortsæt selv herfra.
//Singularity
|AB| = |AM| = (1/2)|AC| = 3
og dermed er
|AC| = b = 6
|AB| = c = 3
Desuden er |BM| = 4. Prøv at tegne en skitse af trekant ABM samt siden b. Til en start kan du jo bruge en cosinusrelation til at beregne vinkel A, idet du kender alle sider i trekant ABM. Fortsæt selv herfra.
//Singularity
Skriv et svar til: Cosinus og sinus
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
