Matematik

tangenter

15. oktober 2009 af what333 (Slettet)

Hej, ville hurtig spørge, hvordan kommer man frem fra det der:

y = [2a(xo)]x + [a(xo)^2 - 2a(xo)^2]

til det der:

y = [2a(xo)]x - a(xo)^2


på forhånd tak :D
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Ved at trække de sidste 2 led sammen

[a(xo)^2 - 2a(xo)^2]=a(xo²)-2a(axo²)=

(a-2a)(xo²)=-a(xo²)


Svar #2
15. oktober 2009 af what333 (Slettet)

nårh så man reducer dem, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. oktober 2009 af mathon

Jo


Svar #4
15. oktober 2009 af what333 (Slettet)

men hvorfor bliver der to a: altså:

a(xo)^2 - 2a(xo)^2=a(xo²)-2a(axo²)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. oktober 2009 af mathon

sæt den fælles faktor, xo2,uden for parentes - som i #1

(1a - 2a)xo2 = -1a·xo2 = -a·xo2


Svar #6
15. oktober 2009 af what333 (Slettet)

Men hvor bliver 2 aaf?


Svar #7
15. oktober 2009 af what333 (Slettet)

jeg forstå det nu, tak :)

men når :

2a (ax0^2) bliver til: (a-2a) (x0)^2

jeg ved godt man sætter den fælles faktor uden fro en parenstes:

(2a*a) (x0^2) burde der ikke være et gange tegn end et minus

jeg er bare forvirret


Skriv et svar til: tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.