Matematik

Tangent

16. oktober 2009 af EmilieBN (Slettet)

Hej. Jeg har den her opgave, der er lidt svært.
Jeg har fundet resultatet på lommeregneren, men da vi ikke bare må kigge på lommeregneren og skal udregne det, så vil jeg gerne vide hvordan jeg skal gøre.
Opgaven lyder sådan:

Bestem a, så linjen med ligningen y = 12x + a er tangent til grafen for f(x) = -3x2

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2009 af NejTilSvampe

 du siger bare at  y = f(x)  og løser for a.

12x + a = -3x^2

3x^2 +12x + a = 0

D= 12^2 - 4*3*a = 144 - 12a          <--diskriminanten skal være nul, for ellers har linjen 2 eller ingen skæringspunkter. Vi vil kun have én løsning!

144 - 12a = 0

a = 144/12 = 12


Svar #2
16. oktober 2009 af EmilieBN (Slettet)

Jamen tusinde tak!
Du behøvede ikke løse den - men tak, skal du have.
Det var en stor hjælp. Nu kan jeg sagtens forstå det.


Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.