Matematik

Logaritmefunktioner

16. oktober 2009 af buddhisme (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa :)

Jeg sidder med denne opgave, og jeg lidt i tvivl om jeg har forstået den, som den nu skal forstås på. Altså opgaven lyder:

I et forsøg har man undersøgt væksten af andemad (en vandplante) i en sø. I en model for væksten er antallet f (t) af andemadsblade givet ved

f(t)=90*e0,35t


hvor t er antal dage efter forsøgets start.
• Beregn antallet af blade 10 dage efter forsøgets start.
• Efter hvor mange dage vil antallet af blade komme over 50 000 ?
 

Men allerede her går det galt. Vi er enige om, at t er 0,35, som også er de antal dage efter forsøgets start. Og 90 er begyndelsesværdien (antal blade).

Men hvis jeg nu indsætte 10, så den kommer til at lyde således: f(t)=90*e10t

Så får jeg et usædvanligt stort resultat nemlig 1.98238e6

Hvad gør jeg forkert?

På forhånd tak - og go' efterårsferie (;


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. oktober 2009 af peter lind

f(10) = 90*e0,35*10


Svar #2
16. oktober 2009 af buddhisme (Slettet)

Jeg takker med et smil på læben Peter (;


Skriv et svar til: Logaritmefunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.