Matematik

Primtal

16. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg ved ikke om andre har fundet frem til dette, men sig til, hvis det er tilfældet. Et primtal Pn kan skrives som

Pn = Pn-1 + n*2, hvor n tilhører N0. For eksempel kan 37 skrives som 31 + 3*2, 397 som 389 + 4*2 og 997 som 991 + 3*2. Jeg har egentlig kun prøvet op til tallet 59, der kan skrives som 53 +3*2. Det kunne være interessant, hvis der er et system i det sidste led?


Svar #1
16. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Tilføjelse: Fra tallet 5


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. oktober 2009 af Argus (Slettet)

**


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. oktober 2009 af peter lind

Det gælder ikke for primtallet 2 men ellers for alle andre. Hvis et primtal er > 2 er det ulige og differencen mellem to ullige tal er et lige tal.


Svar #4
16. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

#3 tak Lind, jeg tænkte bare på, om der skulle være en slags systematik i det


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

#4

jeg savner oplysninger om hvor stor n skal være. Det kan ikke passe at den bliver 1 større til næste primtal

Pn=37=Pn-1+3*2=31+6

P+1= ?=Pn+4*2=37+8=45 duer ikke

Hvis du vil finde et system, skal du kunne forklare alle dele i systemet.


Svar #6
16. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja, der er jo heller ingen andre, der har fundet en generel formel for primtal, min pointe er bare, at det er frugtesløst at søge sådan en type formel, der gælder for alle primtal, men måske et system med en rekursiv formel, hvor "n" har et eller andet mønster - nå men ellers glem det. Det var bare nogle tanker, jeg gjorde mig.


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. oktober 2009 af Fourier (Slettet)

Det er nemt at danne en følge af primtal. Problemet er blot, at denne afbildning, man konstruerer, ikke er surjektiv. Man kan ikke lave en følge af primtal, som indeholder mængden af primtal. Nok er jeg naiv, men så naiv er jeg heller ikke. :)

Lad os tage en arbitrær mængde af primtal, multiplicere dem og addere med 1. Derpå tager vi den mindste primtalsfaktor af resultatet og føjer den til den oprindelige mængde. Vi vil da få A = {2,3,7,43,13,53,5,...},

hvor vi bemærker at 31∉A. 31 er et primtal.

Vi kan også danne en følge af indbyrdes primiske tal.

Fermat-primtallene §n = 22^n + 1.

Vi vil bemærke at §m - 2 = §0§1§2 ... §m-1 .

Da ∀§m er ulige tal, er det klart, at §m ikke har nogen faktorer til fælles med sine forgængere. Hermed eksisterer der en ny primtalsfaktor, og det er klart, at denne mængdes kardinalitet er uendelig høj.


Svar #8
17. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Jeg kan ikke læse dine symboler Fourier, det står som §§-tegn og firkanter, det samme gælder i øvrigt mange af symbolerne herover (i omega-knappen). Og desværre også mange steder ude på nettet, når jeg vil læse noget om matematik, så får jeg en masse små firkanter især, hvor der skal stå nogle symboler. For nu at tage dit sidste afsnit, der læser jeg det sådan: "Da "firkant" "dollar"m er et ulige tal...", atlså fuldstændig volapyk. 

Og så snakkede jeg ikke om mængden af primtal, men om der skulle kunne findes et system, der entydigt bestemte, hvordan man kunne se, hvordan man kommer fra et vilkårligt primtal til det næste. For eksempel kunne man stille spørgsmålet. Du har primtallet 929. Hvordan kommer du til det næste? Svar Ved at sige 929 +n*2, hvor n må være 4, fordi: Her kommer så beviset. Spørgsmål: Hvad er det næste primtal efter 997? Det kan man selvfølgelig finde på et program, men...


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. oktober 2009 af Fourier (Slettet)

#8 Okay. Det, som jeg skrev, var blot

Fermat-primtallene qn = 22^n + 1.

Vi vil bemærke at qm - 2 = q0q1q2 ... qm-1 .

Da ∀qm er ulige tal, er det klart, at qm .... osv. Men tegnet §, som jeg brugte, fandt jeg ikke i omega-knappen.


Skriv et svar til: Primtal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.