Matematik

Vektorregning

17. oktober 2009 af BJK08 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej Alle. Jeg sidder og laver matematik aflevering, og sidder fast i en opgave, som jeg ikke aner hvordan man skal regne.

Håber at der er nogen som kan hjælpe mig hurtigst muligt.

Opgaven lyder:

Om vektorerne a og b er det givet, at

x=5a-3b

y=2a+4b

hvor x=(-18,20) og y=(-2,34)

Beregn koordinaterne til a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2009 af peter lind

Du kan skrive det ud i koordinater. Så får du 4 ligninger med 4 ubekendte. En anden metode er at bruge de lige store koefficienters metode fra lineære ligninger. Gang den første ligning med 4 og den anden med 3 og adder disse to ligninger.


Svar #2
17. oktober 2009 af BJK08 (Slettet)

Hmm. Jeg synes at det er kompliceret at regne med 4 ligninger med 4 ubekendte. Kan ikke se hvordan jeg skal fortsætte når jeg har:

-18=5a-3b            (hvor a: a1, b: b1)

20=5a-3b              (hvor a: a2, b: b2)

og

-2=2a+4b             (hvor a: a1, b: b1)

34 = 2a+4b          (hvor a: a2, b: b2)

Jeg ved godt hvad du mener med de lige store koefficienters metode, men kan ikke se hvordan jeg skal gøre når x har koordinaterne -18 og 20 og y har koordinaterne -2 og 34. Hvordan skal jeg bruge dem. ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2009 af peter lind

De lige store koefficienters metode henviste til den oprindelige ligning, selvom metoden let kan udvides til flere variable. Ganger du den første ligning med 4 og den anden ligning med 3 får du

4x=20a-12b

3y=6a+12b
 

Hjælper det ?


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.