Matematik

Mere logaritme

18. oktober 2009 af thee (Slettet)

Løs ligningerne:

a)log 2+log x =1

b)log(x+2)-logx =2


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2009 af mathon

a)
log(2) + log(x) = 1

log(2·x) = 1

2x = 10

x = 5

........

benyttet
log(a·b) = log(a) + log(b)       fra højre mod venstre
og
10log(x) = x


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2009 af mathon

b)
her benytter du
log(a/b) = log(a) - log(b)                  fra højre mod venstre


Svar #3
18. oktober 2009 af thee (Slettet)

Okay.

dvs. b)

log(x+2/x) = 102

Er x så 102?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2009 af mathon

log((x+2)/x) = 2

(x+2)/x = 102


Svar #5
18. oktober 2009 af thee (Slettet)

okay, tak.. :)


Skriv et svar til: Mere logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.