Matematik
Diff-regning + tangentligning
09. januar 2005 af
Spunk123 (Slettet)
Hej!
Lidt hjælp til denne opgave ville være dejligt, kan ikke få det til at passe :/
En funktion er givet ved f(x)=kvrod(2x+1)
Bestem en ligning for tangenten i punktet (4,f(4))
Jeg har fået f'(x) til 2/(2kvrod(2x+1))
Så satte jeg ind i tangentligningen: P(x)=f(x)+f'(x)(x-x0)
Men kan ikke få det til at passe, en der kan se hvad jeg har gjort galt??
Lidt hjælp til denne opgave ville være dejligt, kan ikke få det til at passe :/
En funktion er givet ved f(x)=kvrod(2x+1)
Bestem en ligning for tangenten i punktet (4,f(4))
Jeg har fået f'(x) til 2/(2kvrod(2x+1))
Så satte jeg ind i tangentligningen: P(x)=f(x)+f'(x)(x-x0)
Men kan ikke få det til at passe, en der kan se hvad jeg har gjort galt??
Svar #1
09. januar 2005 af Spunk123 (Slettet)
Rettelse: Jeg har fået f'(x) til (2/(2kvrod(2x+1))) * 2
Svar #3
09. januar 2005 af Spunk123 (Slettet)
Ja self, har jo sat de to op... Sorry
Men det passer stadig ikke... Ihf ikke når man tegner det ind på grafregneren.
Men det passer stadig ikke... Ihf ikke når man tegner det ind på grafregneren.
Skriv et svar til: Diff-regning + tangentligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
