Matematik

Tekstlignig.

19. oktober 2009 af Manjajensen (Slettet)

Er der ikke nok nogen der gider at forklare mig det helt detaljeret, da jeg ikke forstår en prik af det her. jeg kan virkelig ikke finde ud af det?

Der står:

Julia og Peter er tilsammen 21 år. Peter er 3 år ældre end Julia. Hvor gammel er Julia og Peter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2009 af mathon

Hvis
Julia er x år  er Peter (21-x) år

Peters alder er 3 år større end Julias

dvs

Peter    Julia
(21-x) = x+3

hvoraf

21-x = x+3
18 = 2x
x = 9 år som var Julias alder
21 - 9 = 12 år som var Peters alder


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. oktober 2009 af Erik Morsing (Slettet)

To ligninger med to ubekendte J+P=21 og P=J+3, det giver... ja regn det selv ud 


Skriv et svar til: Tekstlignig.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.