Matematik

Parabel hjælp

22. oktober 2009 af Exposed21 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen.

Jeg vil rigtig gerne have lidt hjælp til at regne parabler ud.

Jeg har alle resultaterne, så det er mere udregningen af parabler, jeg skal finde ud af.

''Angiv toppunkt og eventuelle nulpunkter for parablerne med følgende ligninger:

y=2x^2 - 4x + 4

Hvordan gør jeg?

Mvh Peter


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2009 af Xesis (Slettet)

Hej Peter

Toppunkt:

((-b / 2a),(-D/4a))

Hvor a er antallet af x^2

hvor b er antallet af x'er

og D er diskriminanten.

Nulpunkter:

Du sætter y til at være nul, hvis ligningen går op er der nulpunkter.

Hilsen Nicky


Svar #2
22. oktober 2009 af Exposed21 (Slettet)

Hvad er diskriminanten? Hvad betyder det?


Svar #3
22. oktober 2009 af Exposed21 (Slettet)

((-4/2*2),(--16/4*2))

Ser det rigtigt ud, eller laver jeg det helt forkert?

Det gir -32, og resultatet skal være (1,2) - så jeg kan slet ikke få det til at passe sammen?!

Hvis jeg regner det ud i hver sin paraentes, så ser det sådan ud: (-4),(8) og det virker heller ikke rigtigt.. Jeg må gøre noget forkert :(


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. oktober 2009 af Xesis (Slettet)

For det første står der både minus i formlen (-b) og i ligningen (-4x) så det giver plus

4 / 2*2 --> 4 / 4 = 1 det er den ene koordinat, derfor komma.

16 / 4*2 --> 16 / 8 = 2 anden koordinaten

som du skriver (1,2).

Bare skriv igen hvis det ser uforståeligt ud.


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. oktober 2009 af Xesis (Slettet)

Hvis du ikke forstår formlen kan jeg dele den mere op for dig.

Den ene koordinat hedder -b / 2a

den andne koordinat hedder -D / 4a


Skriv et svar til: Parabel hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.