Matematik

Kombinatorik

23. oktober 2009 af Manjajensen (Slettet)

Hej. Jeg vil meget gerne have en forklaring på denne opgave, da jeg ikke forstår den. Har prøvet at lave opgaven, men det lykkedes dog ikke. Håber på noget hjælp.

Claus har følgende mønter i sin pung: 1 enkrone, 1 tokrone, 1 femkrone og 1 tikrone.                                           

Hvor mange forskellige beløb kan der laves med disse mønter.?

Skriv beløbene.

På forhånd tak-


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2009 af mathon

24 = 16 beløb (hvis 0 kr accepteres)

ellers

24 - 1 = 15 beløb

Skriv selv beløbene op

..................
kommentar:
K4,0   K4,1   K4,2   K4,3   K4,4
 1       4       6       4       1        =  24


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

4 Beløb med en mønt    

4*3/2= 6 beløb med 2 mønter

4*3*2/3*2=4 beløb med 3 mønter

1 beløb med 4 mønter

ialt 15 beløb


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2009 af mathon

ingen mønter 0 kr

med
        1 mønt: 1 kr, 2 kr, 5 kr, 10 kr

        2 mønter: 3 kr, 6 kr, 11 kr, 7 kr, 12 kr, 15 kr

        3 mønter: 8 kr, 13 kr, 16 kr, 17 kr

        4 mønter: 18 kr

      


Skriv et svar til: Kombinatorik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.