Matematik

Stamfunktion

24. oktober 2009 af FLOODHEST (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej.

Igen er jeg nødt til at bede om lidt hjælp. Jeg skal finde ud af om funktionen g(x)=4+2x+x^5 er en stamfunktion til funktionen f(x)=3+5x^4

Jeg har aldrig hørt om det før, så, om der er en, der vil være sød at hjælpe mig lidt?


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. oktober 2009 af Isomorphician

Hvis g'(x) = f(x), så er g(x) en stamfunktion til f(x).


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. oktober 2009 af DennisDeH (Slettet)

Prøv at start med at differentiere g(x).

Hvis du har at g'(x)=f(x), så er g(x) en stamfunktion til f(x). Eller skrevet på en anden måde, g(x)=F(x). :)


Svar #3
24. oktober 2009 af FLOODHEST (Slettet)

 Jeg er ikke med ): Hvad betyder det at man differentierer noget ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. oktober 2009 af Isomorphician

#3: Det må du have haft om i timerne, og det står med garanti i din bog.


Svar #5
24. oktober 2009 af FLOODHEST (Slettet)

Vi er ikke nået så langt i timerne endnu og min lærer har givet os et eksamenssæt fra december 2007. Jeg synes det er forvirrende det, der står i bogen. 


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. oktober 2009 af Isomorphician

Du kan ikke løse opgaven hvis du ikke kan differentiere.


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.