Matematik

Andengradsligning

24. oktober 2009 af FLOODHEST (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har fået en opgave som lyder: Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem grafen for f og grafen for g.

f(x)=-x^2+6x+1

g(x)=x^2-2x+7

_______________

Så har jeg stillet dem op:

-x^2+6x+1=x^2-2x+7 

men herefter kan jeg ikke komme længere, har fuldstændig glemt hvordan man laver sådan en ligning.


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2009 af Isomorphician

-x2 + 6x + 1 = x2 - 2x + 7 <=>

0 = 2x2 - 8x + 6


Svar #2
24. oktober 2009 af FLOODHEST (Slettet)

 nååå, vidste ikke lige det var sådan :p 

Jeg tror jeg er med nu. Tak for hjælpen (:


Svar #3
24. oktober 2009 af FLOODHEST (Slettet)

 så få jeg det til 16 V -12
Er det så facit ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. oktober 2009 af mathon

2x2 - 8x + 6 = 0

x2 - 4x + 3 = 0

xo1 = 1  og  xo2 = 3


Skriv et svar til: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.