Kemi

haster

24. oktober 2009 af IraQiiia (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvordan omregner man fra 1014,6 hPa til enheden atm?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2009 af mathon

101325 Pa = 760 mm Hg

hvoraf
1 = (760/101325) (mm Hg)/Pa

101460 Pa = (101460 Pa)·1 = (101460 Pa)·((760/101325) (mm Hg)/Pa) = 761,013 mm Hg


Svar #2
24. oktober 2009 af IraQiiia (Slettet)

dvs nu mangler jeg kun at omregne til atm da jeg har trykket i mmHg

og det gør jeg ved at dividere 760 / 761,013? right?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. oktober 2009 af vindhansen (Slettet)

 101325 Pa = 1 atm

1014,6 hPa = 101460 Pa = 101460 Pa/101325 Pa/atm = 1,0013 atm


Skriv et svar til: haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.