Matematik

Rentesregning

25. oktober 2009 af ameba (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

I en opgave jeg har fået står der:

Kapitalfremskrivningsformlen ser sådan ud:

Kn = K0(1+r)n

Vis at formlen er korrekt ved bogstavregning eller ved brug af et taleksempel. Det er ikke nok bare at indsætte tal i formlen - du skal forklare hvorfor formlen er bygget op som den er.

Her er jeg lidt på bar bund :-(. Kan kun finde ud af at bruge formlen, ikke at forklare den.

Nogen der kan hjælpe lidt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2009 af Simon2 (Slettet)

Jeg ville umiddelbart foreslå at du laver et taleksempel og omskriver det til Kn = K0 * (1+r) * (1+r) * (1+r) ... og argumenterer for at der er taget forbehold for rentersrente på denne måde.

Der er uden tvivl en mere elegant måde


Svar #2
25. oktober 2009 af ameba (Slettet)

Mange tak for dit svar.

Jeg må dog indrømme at jeg ikke helt forstår hvad du mener.


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

Kp er kapitalen efter p terminer hvor p er et helt antal terminer

% er renten for lånet angivet i procent pr termin

Kp+1 er kapitalen efter den følgende termin (rentetilskrivning)

Kp+1=Kp+Kp*%/100 =Kp*(1+r) hvor  r=%/100

Påstand

Kn=K0*(1+r)n           for n=0 får K0=K0*(1+r)0=K0*1 hvilket er korrekt

                                 for n=1 får K1=K0*(1+r)1=K0*(1+r) hvilket er korrekt

Kn+1=Kn(1+r)(n+1)=Kn(1+r)n*(1+r)

Dette er opfyldt for n=0 og n=1 gælder det for alle n


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. oktober 2009 af Simon2 (Slettet)

Hvis du sætter 100kr i banken og indlåndsrenten er 5% vil der efter 1 år stå 105kr, mens der efter 2 år vil stå 105*1,05=110,25kr

Hver gang pengene står i banken i et år yderligere puttes *1,05 på regnestykket.

Jeg har dog lige fået en rigtig god ide! Se på følgende bevis:

Kn=Kn-1*(1+r)1=Kn-2*(1+r)2=Kn-3*(1+r)3=...=K0*(1+r)n

Mn-P synes du det jeg har fremført er et gyldigt bevis? 


Svar #5
25. oktober 2009 af ameba (Slettet)

Wow.

Mange tak begge 2.
Min hjerne forstår det ikke helt endnu, men jeg må prøve at finde på noget ud fra dette.

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. oktober 2009 af MN-P (Slettet)

På en eller anden måde bør du vise at du bruger det forrige udtryk og ganger med (1+r)


Skriv et svar til: Rentesregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.