Matematik

Det er forkert. HJÆLP

26. oktober 2009 af Manjajensen (Slettet)

En tekstlignig

Mille, Kirsten og Sten skal dele 515 kr. Mille får 3 gane så meget som Kirsten, og Sten får 25 kr. mindre ebd det dobbelte af Kirstens beløb.

Hvor meget får hver af dem?

Jeg har prøvet at lave den sådan her, men det er ikke rigtigt. Er der nogen der kan prøve at forklare mig, hvad det er jeg gør, så det bliver forkert:

515=x+3x+(2x-25)

515+25=x+3x+2x

540=6x

x=540/6

x=90

Mille=90*3=270

Kirsten=90*2=180

Sten=180-25=155

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2009 af Isomorphician

Det er sådan set rigtigt nok.

Du udregner ud fra Kirstens beløb. Derfor er de 90 lig med Kirstens beløb.

Kirsten = 90

Mille = 3*90 = 270

Sten = 2*90 - 25 = 155

Samlet = K + M + S = 90 + 270 + 155 = 515


Skriv et svar til: Det er forkert. HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.