Matematik

tangenter

11. januar 2005 af sojourn (Slettet)
Hey, håber at kunne få lidt hjælp til at komme igang.

F(x) = 1/4 x^4 - x^2

Opskriv ligninger for eventuelle vandrette tangenter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2005 af Katty (Slettet)

f'(x) = F''(x)

Sæt f'(x) lig 0 og du får x-koordinaterne til steder med vandret tangent. Hældningerne for de vandrette tangenter må altså være lig 0, du skal så bare bestemme b-værdierne for dem.

Svar #2
11. januar 2005 af sojourn (Slettet)

Først differ jeg funktionen. Finder nulpunkter og finder dernæst funktionsværdien eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2005 af Katty (Slettet)

F(x) er en stamfunktion, og der gælder:

F'(x) = f(x)
F''(x) = f'(x)

Sæt f'(x) lig 0, dvs. du får et antal x-koordinator, som du vil finde tilhørende y-koordinator til. Disse finder du ved at indsætte de fundne x-koordinator i f(x). Når du har fundet y-værdierne har du også fundet b da:

b = y1-ax1
a = 0
dvs.
b = y

tangenternes ligning bliver f(x) = y

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. januar 2005 af Katty (Slettet)

koordinater hedder det :)

Svar #5
11. januar 2005 af sojourn (Slettet)

Ok, jeg får x-koordinaterne til -2, 0 , 2

iordne?


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. januar 2005 af Katty (Slettet)

Får:

f'(x) = 3x^2-2
f'(x) = 0
x = sqrt(6)/3 eller -sqrt(6)/3

Svar #7
11. januar 2005 af sojourn (Slettet)

hm ok,

Hvad får du dine Y-koordinater til?



Brugbart svar (0)

Svar #8
11. januar 2005 af Katty (Slettet)

f(sqrt(6)/3) = -1,089
f(sqrt(6)/3) = +1,089

så tangenterne må være:
f(x) = -1,089
f(x) = 1,089

Brugbart svar (0)

Svar #9
11. januar 2005 af Katty (Slettet)

Tilføjelse:

f(x) = x^3 - 2x

Rettelse:

f(-sqrt(6)/3) = +1,089

Svar #10
11. januar 2005 af sojourn (Slettet)

Ok, tak for hjælpen

Skriv et svar til: tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.