Matematik

Propotionalitetsfaktoren

27. oktober 2009 af littlej (Slettet) - Niveau: C-niveau

hey folkens. Er igang med en matematik afl. Og en opgave lyder:
Det oplyses at variablen y er proportional med variablen x. Til x-værdien 2,5 svarer y-værdien 4,4.

a) Bestem Proportionalitetsfaktoren.
b) udregn y, når x=5,5
c)udregn x når y=1,5

Hvad er formlen for proportionalitetsfaktoren?
Og hvordan finder jeg jeg y når x er oplyst
håber på hjælp, matematik genier!


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2009 af Jacob-int (Slettet)

A = y/x
a = 4,4/2,5
a= 1.76
Y=1.76*x

b)

Y=1.76*5.5
Y = 9.68

c)

1.5 = 1.76*x
1.5/1.76 = 0.852273
x= 0.852237

Håber det hjælper ;)


Svar #2
27. oktober 2009 af littlej (Slettet)

Jo tusinde tak for svar!


Skriv et svar til: Propotionalitetsfaktoren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.