Matematik

ligningssystemerne

28. oktober 2009 af Px (Slettet)

Nogen der kan hjælpe mig med et eksempel på en ligningssystemerne

x - y = 11 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvilke systemer?


Svar #2
28. oktober 2009 af Px (Slettet)

Der står

Løs uden brug af hjælpemidler ligningssystemerne


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#2: Der mangler en ligning.


Svar #4
28. oktober 2009 af Px (Slettet)

Der står kun det

 Løs uden brug af hjælpemidler ligningssystemerne:
 

a)

x + y = 7

3x + 4y = -5

b)

 x - y = 11

2x + 3y = 8
 


Svar #5
28. oktober 2009 af Px (Slettet)

det står der


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. oktober 2009 af joey-joe j1 (Slettet)

der menes vel 2 ligninger med 2 ubekendte


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#4: Ja, men du skrev kun en ligning i #0.

Fremgangsmåden er at isolere den ene variabel i den ene ligning og herefter indsætte i den anden ligning.


Svar #8
28. oktober 2009 af Px (Slettet)

Der står kun dette ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. oktober 2009 af EnellerandenSTX (Slettet)

Man kan ikke løse en ligning med to ubekendte :(

Derimod kan man godt løse to ligninger med to ubekendet :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. oktober 2009 af EnellerandenSTX (Slettet)

Hvilken metode har du lært???

Siger substitution eller lige store koefficienter dig noget??


Svar #11
28. oktober 2009 af Px (Slettet)

man kan bruge Solve. men den må vi ikek bruge


Brugbart svar (0)

Svar #12
28. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#11: Det står nok i din bog, hvordan man løser et linært ligningssystem.


Svar #13
28. oktober 2009 af Px (Slettet)

Opgave 1
 

Løs uden brug af hjælpemidler ligningssystemerne:
a) x - y = 11

x + y = 7

b)

2x + 3y = 8
 

3x + 4y = -5


Brugbart svar (1)

Svar #14
28. oktober 2009 af joey-joe j1 (Slettet)

ligningerne er forholdsvis simple, det er næsten hurtigere at udregne dem uden brug af lommeregner.


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. oktober 2009 af Jerslev (Slettet)

#13: Slå op i din bog under "to ligninger med to ubekendte".


Brugbart svar (0)

Svar #16
28. oktober 2009 af EnellerandenSTX (Slettet)

a) Træk ligningerne fra hinanden

b) få lige store koefficienter og træk dem fra hinanden


Svar #17
28. oktober 2009 af Px (Slettet)

Kunne du vise mig et ex. ?


Brugbart svar (0)

Svar #18
28. oktober 2009 af EnellerandenSTX (Slettet)

x - y = 11

x + y = 7


Altså

x - y - (x + y) = 11 - 7

-2y = 4

y = -2


Og derfor

x + (-2) = 7

x = 9


Forstår du systemet? ;)


Svar #19
28. oktober 2009 af Px (Slettet)

yes tak for hjælpen ! :D


Brugbart svar (0)

Svar #20
28. oktober 2009 af EnellerandenSTX (Slettet)

;-)


Skriv et svar til: ligningssystemerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.