Generelt

Elektronikspørsmål - jævnstrøm

28. oktober 2009 af bummed (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude.

Opgaven er som følger:

Man ønsker at finde kabellængden (l) på en 5 ledet kobberkabel med et tværsnitsareal på 0.75´mm2 pr. leder

Kablet er nedgravet i jorden - med en temp på 8grader. En ohm måling viser 3.27ohm når lederne er kortsluttet i den ene ende.

Beregn Længden ( l).


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2009 af mathon

A = 5·(0,75 mm2) = 3,75 mm2

R = ρ·L/A

L = R·A/ρ

ρCu = 1,72·10-2 Ωmm2/m ved 20°C

αCu = 3,9·10-3 K-1 ved 20°C


Svar #2
28. oktober 2009 af bummed (Slettet)

R = p L/A

Ja men hvad er L ?...altså jo L jeg skal finde...:/?


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. oktober 2009 af mathon

ρCu = (1,72·10-2 Ω·mm2/m)·(1+ 3,9·10-3 K-1)·((8-20) K) = (1,72·10-2 Ωmm2/m)·0,9532 = 0,016395 Ω·mm2/m

L = (3,27 Ω)·(3,75 mm2)/(0,016395 Ω·mm2/m) = 747,94 m


Svar #4
03. november 2009 af bummed (Slettet)

den længde er forkert - har fået udleveret facit men mangler stadig den fulde forståelse for opgaven..

L = 73,6m

Nogen der kan hjælpe?..


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. november 2009 af mathon

i detaljer:
Hvad betyder "et 5 ledet kobberkabel"


Svar #6
03. november 2009 af bummed (Slettet)

tja - 5 ledet - at der er 5 ledere i ? det ordret fra opgaven :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. november 2009 af mathon

hvordan er de forbundet?

er den målte modstand over èt enkelt led
eller
målt over 5 led?


Svar #8
03. november 2009 af bummed (Slettet)

tror det over et enkelt led...udfra hvad jeg liiige kan se på tegningen..


Svar #9
09. november 2009 af bummed (Slettet)

??


Skriv et svar til: Elektronikspørsmål - jævnstrøm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.