Matematik

Prikproduktsopgave

28. oktober 2009 af Phileo (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Synes faktisk underemnet prikprodukt/skalarprodukt til overemnet vektorer er ganske ligetil, men alligevel kan jeg ikke se, hvorfor jeg ikke får samme resultat som min facitliste.

- I et koordinatsystem er der givet to vektorer m=(t-1) over (2t) og n=(2t-3) over (t+1), hvor t er et tal. Bestem de værdier af t, for hvilke a) m*n=4.

Reglen siger om vektorer (tag forbehold for manglende pile): a*b=a1*b1+a2*b2

Derfor ganger jeg bare vektor m og n sammen, således det kommer til at se sådan her ud: m*n=(t-1*2t-3)+(2t*t+1)

og det ved vi jo så skal være lig 4: (t-1*2t-3)+(2t*t+1)=4.

solver man det, fås dette: t=2 or t= (-3)/(2)

Men det hænger ikke sammen med min facitliste, der siger: t=1 v t=-(1/4)

Help anyone?


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. oktober 2009 af peter lind

m·n=(t-1)(2t-3)+2t(t+1)


Svar #2
28. oktober 2009 af Phileo (Slettet)

Tak ;)


Skriv et svar til: Prikproduktsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.