Matematik

finde skæring med y-aksen for en parabel?

28. oktober 2009 af zentobi (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej alle i kloge mennesker derude ;)

jeg har brug for lidt hjælp til at beregne skæringen med y-aksen for en parabel?

jeg ved at man kan beregne skæringen med x aksen ved at sige: x= -b +- kvadratroden af d/2a men hvordan beregner man det for y-aksen? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2009 af Isomorphician

Sæt x = 0.

Eller hvis forskriften står på denne form:

ax2 + bx + c = 0

så er skæring med y-aksen lig med (0, c)


Svar #2
28. oktober 2009 af zentobi (Slettet)

takker (:


Skriv et svar til: finde skæring med y-aksen for en parabel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.