Matematik

Hjælp mig plz

29. oktober 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

 I et koordinatsystem er en parabel P og en linje l bestemt ved

P: y = -1/2 - 6x - 16
l : y = 2x + 14


Parablen P skærer førsteaksen i to punkter. Det af de to punkter, der har den største førstekoordinat, kaldes A.

Beregn afstanden fra A til l
 

Jeg har regnet det sådan her ud ; er det korrekt ?

jeg sætter parablen lig 0.    -1/2 - 6x - 16=0.

Beregner diskriminanten;

d = b2- 4ac = d = 62 - 4 * (-1/2) * 16 = 68

d>0  to løsninger ( de to skæringer med x-aksen)
 

1 løsning: x= (-6+kvadratrod af (68))/2*(-1/2) = -2,25

2 løsning: x= (-6-kvadratrod af (68))/2*(-1/2) = 14,2462

dvs (x1 er -2,25) og eftersom det er skæringen med x-aksen er (y1 er 0).

dist (P,l) =|((-1/2)*(-2,25))+(6*0)+16/ (-1/2)^2+6^2 = 0,47 er afstanden

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2009 af joaquin90 (Slettet)

du kan ikke regne en afstand fra et punkt til en linje, du skal have et punkt på l hvor afstanden skal regnes til


Svar #2
29. oktober 2009 af Katrine1990andersen (Slettet)

hm ,s hvordan gør jeg det ,s ?  jeg har fået af vide at man skal bruge dist formlen ?


Skriv et svar til: Hjælp mig plz

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.