Matematik

HJÆLP !!!

29. oktober 2009 af ingstrupefterskole (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Find på et eksempel, hvor Sinus eller Cosinus anvendes til beregning af en ukendt side eller vinkel i en retvinklet trekant. Find tilsvarende på et eksempel hvor tangens benyttes.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2009 af joey-joe j1 (Slettet)

sinus til en vinkel i en retvinklet trekant er lig modstående katete delt med hypotenusen:

Sin(A) = a / c

Cosinus til en vinkel i en retvinklet trekant er lig den hosliggende katete delt med hypotenusen:

Cos(A) = b / c

Tangens til en vinkel i en retvinklet trekant er lig modstående katete delt med hosliggende katete:

Tan(A) = a / b

Nu skal du bare sætte nogle tal ind i stedet for bogstaverne.


Svar #2
29. oktober 2009 af ingstrupefterskole (Slettet)

hvis man nu skal finde højden af et bjerg?


Svar #3
29. oktober 2009 af ingstrupefterskole (Slettet)

Og han ved kun, at der er ti meter hen til bjerget?


Skriv et svar til: HJÆLP !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.