Matematik

Isolering ?

02. november 2009 af JEGERFLINK (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)

Jeg har nogle opgaver, jeg ikke helt ved, hvad jeg skal stille op med :O

A. Y = ax + b (isoler x)

B. U = R * I (isoler I)

C. y = a/x (isoler x)

D. t2 = 32+ 42 (isoler t)

Jeg håber, en eller anden kan hjælpe mig, for jeg fatter ingenting :S


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2009 af Isomorphician

A:

y = ax + b

træk b fra på begge sider:

y - b = ax

del med a på begge sider:

(y - b)/a = x

B:

U = R*I

del med R på begge sider:

U/R = I

Du må lægge til på begge sider, trække fra på begge sider, gange på begge sider (ikke 0) og dele på begge sider. Bare du gør det med samme størrelse på begge sider.

Prøv selv med de to sidste.


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. november 2009 af cbech (Slettet)

Hvis jeg giver dig a'eren som eksempel kan du prøve selv:

y = ax + b

Vi flytter b over på den anden side af = :

y-b = ax

Vi dividerer med a for at isolere x:

x= (y-b)/a


Svar #3
02. november 2009 af JEGERFLINK (Slettet)

Tusind tak for hjælpen ! :)

Kan en af jer evt. sige mig om jeg har regnet de 2 sidste rigtigt ?

C. A*Y=A/X*A
     A*Y=X

D. T2 = 32+ 42
     T2 = 14
       T = 7
 


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. november 2009 af Isomorphician

C:

y = ax

gang med x på begge sider:

yx = a

del med y på begge sider:

x = a/y

D:

t2 = 32+ 42

t2 = 9 + 16

t2 = 25

tag kvadratroden på begge sider:

t = ±√25

t = ±5


Skriv et svar til: Isolering ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.