LaTeX

Farvesætning i lstlisting

03. november 2009 af smsgo (Slettet)

Jeg benytter lstlisten til at vise C++ kildekode i dokumentet og ønsker at kunne markere dele af kildekoden med forskellige farver. Hvordan gøres dette? Jeg har nedenunder kopieret min opsætning og brug af lstlisten.

\lstset{
language=C++,
basicstyle=\small\sffamily,
numbers=left,
numberstyle=\tiny,
frame=tb,
columns=fullflexible,
showstringspaces=false
}

\begin{lstlisting}[caption=Caption example.,
label=a_label,
float=t]
public void method() {
    jegVilGerneVaereBlaa();
}
\end{lstlisting}


Brugbart svar (3)

Svar #1
04. november 2009 af daleif (Slettet)

Der er flere måder, se listings manualen

\documentclass[a4paper]{memoir}
\usepackage[T1]{fontenc}
\usepackage{xcolor,listings}



\lstset{
language=C++,
basicstyle=\small\sffamily,
numbers=left,
numberstyle=\tiny,
frame=tb,
columns=fullflexible,
showstringspaces=false,
emphstyle=\color{blue},
}


\begin{document}

\begin{lstlisting}[caption=Caption example.,
label=a_label,
float=t,
emph={jegVilGerneVaereBlaa}
]
public void method() {
    jegVilGerneVaereBlaa();
}
\end{lstlisting}


\end{document}


Svar #2
04. november 2009 af smsgo (Slettet)

Det vil jeg prøve. Tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Farvesætning i lstlisting

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.