Matematik

differentialligninger

03. november 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

hey derude,

endnu en lille opg. jeg er i tvivl om...

den lyder således:

Bestem til differentialligningen:

y ' + y = 20x + 3
den løsning, hvis graf går gennem punktet P (1,4) .

MIT SVAR:

Løsningen:

DeSolve(y ' +y=20*x+3 and y(1)=4,x,y)

Løsning:

y=((20x-17)*e^x+e)*e^-x.

Heraf ses at lsningen af differentialligningen som gr gennem punktet P(1,4).

Men er dette rigtigt? - jeg synes selv det her lidt forkert ud med sååå mange e'er ?..

på forhånd taaak.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2009 af peter lind

y(1) = (20*1-17*e1+e)e-1 = 21e*e-1 = 21 


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2009 af mathon

eller skrevet

                                y = e-x+1 + 20x - 17


kontrolberegneing:
y' = -e-x+1 + 20

y' + y = -e-x+1 + 20 + e-x+1 + 20x - 17

y' + y = 20x + 3 hvilket er i overensstemmelse med differentialligningen


Svar #3
03. november 2009 af smukkedivadiva (Slettet)

suuuuppperr.. taaak for det :D


Skriv et svar til: differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.