Matematik

hjælp til matematikaflevering

04. november 2009 af helle91 (Slettet)

hej jeg har en opgave som jeg virkelig ikke ved hvordan jeg skal komme videre med, derfor håber jeg, at der er nogen der vil prøve at hjælp.

opgaven lyder således:

Om en differentibel funktion f opflyses, at: f '(x) = (x+3)(x+1)2(x-1)

a) Bestem monotoniforholdende for f. (Har jeg gjort).

En anden funktion g er bestem ved: g(x)=3x-ex.

Grafen for g har en tangent t, der er parallel med tangenten til grafen for f i punktet P(-2,f(-2)).

b) Bestem koordiantsættet til røringspunktet for t.

P.S Funktionen f skal ikke bestemmes.

Håber virkelig i kan hjælpe. På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2009 af mathon

g'(x) = 3 - ex

Grafen for g har en tangent t   med hældningstal g'(x) = 3 - ex
der
er parallel med tangenten til grafen for f i punktet P(-2,f(-2))
dvs
lig med f '(-2) = (-2+3)(-2+1)2(-2-1) = -3

hvoraf

Grafen for g har en tangent t   med hældningtal -3
g'(xo) = 3 - exo = -3


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2009 af mathon

3 - exo = -3

exo = 6

xo = ln(6)


Svar #3
04. november 2009 af helle91 (Slettet)

så nå jeg løser 3-ex= -3  får jeg x= (1.79176)/(Ln(e)) . Det må så være første koordinaten ?


Svar #4
04. november 2009 af helle91 (Slettet)

mange tak for hjælpen


Skriv et svar til: hjælp til matematikaflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.