Matematik

diff. kvotient? hjælp

04. november 2009 af translator (Slettet)

hej

jeg har nogle opgaver jeg ikk kan finde ud af. jeg har prøvet at lave dem, men jeg tror ikke de der korrekte.

1) g(x)= x + 8/ x - 6

2) h(x)= kvdr( x^2 + 10)

3) f(x)= ln(e^)

jeg ved ærligt talt ikke hvad jeg har lavet .. er der ikke nogen der vil hjælp bare med en eller to af dem ? bliver meget glad

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2009 af salliii (Slettet)

hvad står der i opgaven at du skal gøre med disse tal?


Svar #2
04. november 2009 af translator (Slettet)

jeg skal finde differential kvotient, men jeg er ikke sikker på hvordan man gør


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2009 af mathon

fejlskrivning i 3) f(x) = ln(e^)
og i                1) som formodentlig er g(x) = (x+8)/(x-6)


Svar #4
04. november 2009 af translator (Slettet)

undskyld det er rigtigt.  1) g(x)=(x+8)/(x-6) og 3)  f(x)= ln(e^x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2009 af mathon

1)
    divisionsregel
          (u(x)/v(x))' = [u'(x)·v(x) - u(x)·v '(x)]/v2(x)


Svar #6
04. november 2009 af translator (Slettet)

hvordan differentiere man de forskellige funktioner?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2009 af mathon

prøv nu 1)


Svar #8
04. november 2009 af translator (Slettet)

g (x)= x+8/x-6                         f (x )= x+8                     g(x)= x-6 

f(x)/g(x) = f'(x)*g(x) - f(x)* g'(x)/ g(x)^2

(  8 og 6 differentieret bliver  0 ) derfor:

f'(x)=1 og g'(x)= 1

<=> (1*(x-6) - (x+8)*1 ) / (x-6)^2


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. november 2009 af mathon

som bare skal reduceres færdig

se
http://peecee.dk/upload/view/201430


Svar #10
04. november 2009 af translator (Slettet)

tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. november 2009 af mathon

differentiation af sammensat funktion:

2)
    h(x)= √(x2 + 10)

    u = x2 + 10      du/dx = 2x

    h(x)= √(u)   som differentieres med hensyn til x

    h'(x) = 1/(2√(u))·(du/dx) = 1/(2√(x2+10))·(2x) = x/√(x2+10)
 


Brugbart svar (0)

Svar #12
04. november 2009 af mathon

3)
    f(x) = ln(ex) = x
 
    f '(x) = 1

..................

eller
   differentieret som sammensat funktion - som din lærer sikkert også gerne ser gennemførelsen af:

   u = ex  og du/dx = ex

   f(x) = ln(u)     som differentieret med hensyn til x giver

   f '(x) = (1/u)·(du/dx) = (1/(ex))·ex = ex/ex = 1


Svar #13
04. november 2009 af translator (Slettet)

hvorfor bliver x i 1/u erstattet med e^x ? - = (1/(ex))


Brugbart svar (0)

Svar #14
04. november 2009 af mathon

fordi u = ex

genlæs

#12's 6. linje


Skriv et svar til: diff. kvotient? hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.