Matematik

Isoler / Ligning - haster

05. november 2009 af malou190 (Slettet)

 Har virkelig brug for hjælp med flg. :

1) k=M(1+x)^4 (isoler; x)

2) Løs ligningen log(x+3)-log(x) = 1

aner ikke hvordan jeg skal tage fat i det, da det er UDEN HJÆLPEMIDLER :/

Håber virkelig bar en vil hjælpe, da jeg virkelg er desperat ! :s


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. november 2009 af peter lind

1) Divider ligningen med M og uddrag den 4. rod.

2) Venstre side kan omskrives til log( (x+3)/x) . Find derefter invers log til de 2 sider.


Svar #2
05. november 2009 af malou190 (Slettet)

 forstår ikke - uddyb ? :S 

begge punkter evt ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2009 af peter lind

Hvaad forstår du ikke?


Svar #4
05. november 2009 af malou190 (Slettet)

 Nå nej, vent - tror jeg forstår  nu

Tak !


Svar #5
05. november 2009 af malou190 (Slettet)

 Men hvad mener du med invers log til de to sider?


Svar #6
05. november 2009 af malou190 (Slettet)

 Så siger du uddrag den 4. rod ? og hvad mener du så der ? har ikke lært de der fagudtryk endnu :s


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. november 2009 af chillax (Slettet)

Jeg hjælper dig lidt af vejen, håber du kan bruge det til noget.  Måske er det, det som #1 mener 0=)

1) k=M(1+x)^4 (isoler; x)

k/M=(1+x)^4      (har divideret med M på begge sider)

log(k/M)=4*log(1+x)          (log bliver sat ind så 4 ryger ned)

(log(k/M)/4=log(1+x)          (dividerer med 4 på begge sider)

10(log(k/M)/4=10log(1+x)             (har ganget med logs omvendte/inverse funktion på begge sider)

(k/M)/4=(1+x)                     Og så mangler der lige det sidste :)

2) Løs ligningen log(x+3)-log(x) = 1

(log(x+3)/x)=1            (Vi bruger en af Logaritmeregnereglerne (den som 1# snakker om): log(a/b) = loga - logb )

10(log(x+3)/x)=101          Osv.


Skriv et svar til: Isoler / Ligning - haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.