Matematik

ligningssystem.

07. november 2009 af zyzrack (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem løsningen til ligningssystemet.

4x+5y=13

x-y=1

Hjælp(:


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2009 af MN-P (Slettet)

isoler x i den nederste ligning

indsæt 1+y i stedet for x i den øverste ligning

træk 4 fra på begge sider

del med 9 på begge sider

indsæt den fundne y værdi og find x


Svar #2
07. november 2009 af zyzrack (Slettet)

hvordan vil den så komme til at se ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2009 af MN-P (Slettet)

læg y til på begge sider

Hvad med at du selv prøver, hvis du skriver det her skal jeg gerne se om det er rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2009 af mathon

I:   4x + 5y = 13
II:  5x  - 5y =   5           I og II adderes

9x = 18

x = 2                           som indsat i x-y=1 giver

2 - y = 1

y = 1


Skriv et svar til: ligningssystem.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.