Matematik

hjælp..

08. november 2009 af MarianneHolm (Slettet)

Okay er det her rigtig? får jeg svaret på spørgsmålet..?

 2. Hvad angiver differentialkvotienten i et punkt?


Grænseværdien kaldes differentialkvotienten af f i x0 og noteres f ’(x0). Funktionen f ’ (x) kaldes den afledede funktion af f(x).
Differentialet af f med udgangspunkt i x0 er en lineær funktion af tilvæksten h. Som funktionsnavn benyttes df, og funktionsværdien df(h) er lig med f′(x0)h. Betragter vi specielt den identiske afbildning g(x) = x, bliver dg(h) = 1h = h. Vi kan kort skrive dg(h) = dg = dx. Derfor er h = dx, og dermed df = f′(x0)dx ⇒ f′(x0) = df/dx.
Differentialkvotienten er altså en kvotient mellem differentialer, i tælleren differentialet af den aktuelle funktion og i nævneren differentialet af den identiske afbildning.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af Exupery (Slettet)

Differentialkvotienten i et punkt angiver hældningen for tangenten til funktionen i netop dét punkt.

Du svarer slet ikke på, hvad du bliver spurgt om.


Skriv et svar til: hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.