Matematik

hjælp!

08. november 2009 af pernillegøth (Slettet)

a) Om en vilkårlig trekant oplyses, at arealet er 23,7 cm2 samt at siden b er 7 cm og siden c er 8,5 cm. Beregn længden af siden a.

b) En klasse med 25 elever har haft matematikprøve. Karaktergennemsnittet er 7,4.
24 af eleverne lægger deres karakterer sammen og får resultatet 181.
Beregn karakteren for elev nr. 25.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af Yow! (Slettet)

b)

du har en ligning der hedder:

(181+x)/25 = 7,4

isoler x


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2009 af peter lind

Brug at ½ gange længden af en side gange længde af en anden side gange sinus af mellemliggende vinkel  er lig med arealet til at finde vinkel A. Brug derefter udvidet pytagoras til at finde den manglende side.


Svar #3
08. november 2009 af pernillegøth (Slettet)

så den altså kommer til at hedde.

sin(A)= 1/2*7*8,5  (men den hedder jo *sin(A) - skal den så bare hedde Sin(A) når man rykker om ?

Sin(A) = 89,25 ?


Svar #4
08. november 2009 af pernillegøth (Slettet)

og opgave b hedder så

x= 7,4/181*25

eller er den helt gal?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2009 af peter lind

Hvad mener du med at rykke om? Det er ikke den formel der står i #2. Du skal bruge A=½*b*c*sin(A)


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2009 af Yow! (Slettet)

isoleringen og mht. karakteren er den helt gal, ja =)

x = 7,4 * 25 - 181


Svar #7
08. november 2009 af pernillegøth (Slettet)

Altså ved hjælp af areal formlen kan man jo finde Sin(A) og derefter regne længde a ud.

så det altså kommer til at hedde:

sin(A)=0,5*7*8,5- 23,7

Jeg mener om der skal stå sin (A) nå man rykker det om på venstre side af lighedstegnet, eller om det er noget andet da det skal ganges når det står på højre side af lighedstegnet. man ændre jo forfortegn når man flytter det over på modsatte side af lighedstegner 


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2009 af peter lind

Det bliver sin(A)=0,5*7*8,5/23,7 Du regner højre side ud. Derefter slår du op på din lommeregner hvad A er. NB 2 løsninger.


Svar #9
08. november 2009 af pernillegøth (Slettet)

ja jeg er med nu. men det kan ikke passe du skal dividere med 23,7 for det modsatte af plus er jo minus. Så det må da vare minus 23,7 ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
08. november 2009 af peter lind

Du skal gange og dividere der ikke noget hverken + eller minus involveret. Jeg beklager iøvrigt at jeg ikke har set ordentlig efter hvad du skrev. af A=½b*c*sin(A) får du sin(A) = 2*A/(b*c)., hvilket ikke er i overensstemmelse med #8


Skriv et svar til: hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.