Matematik

mat opg.

08. november 2009 af kjbkjef (Slettet) - Niveau: A-niveau
En tank er fuld af vand. Hanen åbnes og vandet begynder at løbe ud. Antallet q af liter vand i tanken t minutter efter at hanen er åbnet er q = 800(30-t)^2. Hvor meget vand var der oprindeligt i tanken? Hvor meget er der efter 10 minutters forløb? Hvornår er tanken tom? Med hvilken hastighed, målt i l/min. , løber vandet ud after 10 minutter.

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af Snick (Slettet)

første opgave:

q(0)

anden opgave:

q(10)

tredje opgave:

sæt q= 0 og isoler t

fjerde opgave:

differentier udtrykket og sæt t=10


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2009 af mathon

v(t) = -q'(t) = 48000 - 1600·t

v(10) = 48000 - 1600·10 = 32000


Skriv et svar til: mat opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.