Matematik

differentialligning og definitionsmængde

08. november 2009 af Heksin (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har løst følgende:

dy/dx = 4(M-y)

y = M(1-e-4x)

Jeg skal derefter finde definitonsmængden for y = f(x). Hvordan skal jeg kunne svare på dette?

og hvordan løser jeg ligningen f(x) = 7 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2009 af mathon

   y = f(x) = C·e-4x + M

   C·e-4x + M = 7     

   C·e-4x = (7-M)

    e-4x = (7-M)/C

    e4x = C/(7-M)

    4x = ln(C/(7-M))

     x = ln(C/(7-M))/4
 
  
  


Skriv et svar til: differentialligning og definitionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.