Matematik

Klima-ligning

09. november 2009 af mandaxD (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, er der nogen der har en matematisk ligning, som viser en matematisk synsvinkel af klimaforandringerne. f.eks. hvis temperaturen stiger x hvor meget stiger havet så????? HJÆLP


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Ja det findes da, men det er en ret indviklet sag med driftsstrømshastigher ∂U/dt, ∂V/dt (driftsstrømshastighedens vertikale komponenter) osv., coriolusparameter, vandtemperatur og meget andet, det er nogle partielle differentialligninger, der beskriver fænomenet, så det er vist ikke lige det, du efterspørger. Det vil også tage mig lidt tid at udrede dem. Hvad skal du bruge det til?


Svar #2
09. november 2009 af mandaxD (Slettet)

Hej Erik

ligningen skal bruges til et klimaprojekt, med matematiske udregninger og fysik/kemi udregninger. har du nogen idér?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Der er jo mange matematisk fomler, der beskriver klima. Når du ser Vejrudsigten i Tv om aftenen, så bygger den netop på matematiske ligninger: interpolation og vektorskarer, der beskriver tryk og temperatur m.m. Men det skal nok være noget mere simpelt, kan jeg regne ud. Du kan under alle omstændigheder ringe til Meteoroligisk Institut DMI, find det på Krak) og snakke med dem. Det kan være de kan give dig nogle simpel funktioner. Det fysiske aspekt af vandets niveau som en funktion af temperaturen kan være V = V0(1+β(T-T0)), det er en simpl ligning, der beskriver vandets rumfang (V) som en temperaturafhængig størrelse (T). β = 3α er rumudvidelseskoeffecienten 0,00021 (pr. Kelvin).


Skriv et svar til: Klima-ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.