Matematik

ligning/problemregning

09. november 2009 af Tinalee2001 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Det koster 25kr i startpenge plus 10kr. pr. km at køre i taxi.

2 personer kører hendholdvis 43 og 86kr.

hvor mange procent køber den, der betaler 86kr. længere end den anden?

jeg regnet det ud og fik det til 43%, men det passer ik helt.

stil det op som en ligning! 


Svar #1
09. november 2009 af Tinalee2001 (Slettet)

 Ok, det er 50% har jeg fundet ud af.

Men hvordan stilles op som en ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2009 af Yow! (Slettet)

y = 10x + 25     y ≈ prisen
                          x ≈ antal km


Svar #3
09. november 2009 af Tinalee2001 (Slettet)

 okay, og hvordan forsætter man videre?


Svar #4
09. november 2009 af Tinalee2001 (Slettet)

 det man skal finde ud af er jo procent, hvordan hænge det sammen med det? :)


Svar #5
09. november 2009 af Tinalee2001 (Slettet)

 det ved jeg virkelig ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2009 af Yow! (Slettet)

hmmm....du kan se det ud fra priserne...den ene kører for dobbelt så meget som den anden...


Svar #7
09. november 2009 af Tinalee2001 (Slettet)

det ved jeg ikke, jeg er helt blank lige nu.

kan du ikke hjælpe lidt mere? 


Svar #8
09. november 2009 af Tinalee2001 (Slettet)

y = 10x + 25     

hvad skal derf sår efter det

10x + 25 - 25? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. november 2009 af Yow! (Slettet)

was??? det forstod jeg ikke....


Svar #10
09. november 2009 af Tinalee2001 (Slettet)

 jamen hvad skal jeg gøre så?


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. november 2009 af Yow! (Slettet)

ligningen er jo opstillet.... hvis du SKAL have beregninger med i den første opgave så skriv

((86-43)/86)*100 % = 50 %


Svar #12
09. november 2009 af Tinalee2001 (Slettet)

 jamen det skal opstilles som en ligning og løses som en ligning.

det er problemet jeg ikke kan forstå hvordan det skal gøres? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. november 2009 af Yow! (Slettet)

så er vi to =)


Svar #14
09. november 2009 af Tinalee2001 (Slettet)

øv øv, er der virkelig ikke nogen der kan hjælpe mig. 


Brugbart svar (0)

Svar #15
09. november 2009 af Yow! (Slettet)

opret en ny tråd hvor du skriver dit eget bud(indtil videre).....så får du noget hjælp....


Brugbart svar (0)

Svar #16
09. november 2009 af exatb

y = 10x + 25

y = pris

x = km

Hvis antal km skal beregnes isoleres x. (y = 43 og y1 = 86)

x = (y - 25)/10

((y - 25)/10)/((y1 - 25)/10)*100 = 29,5%


Skriv et svar til: ligning/problemregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.