Matematik
parameterfremstillling
16. januar 2005 af
terrafox (Slettet)
probemet i denne opg er at jeg har fundet retningsvektoren for l, men ved ikke hvordan jeg skal komme videre.
Det er opg 1.025 i eksamensbogen 1999.
I et koordinatsystem med begyndelsespunkt O har en ret linge l parameterfremstillingen
x = 3 + t 2 t tilhører R
y = 4 + t 1
og et punkt Q har koordinatsættet (3,4)
Bestem koordinatsættet til det punkt P på l, for hvilket vinkel POQ er ret
På forhånd tak.
Det er opg 1.025 i eksamensbogen 1999.
I et koordinatsystem med begyndelsespunkt O har en ret linge l parameterfremstillingen
x = 3 + t 2 t tilhører R
y = 4 + t 1
og et punkt Q har koordinatsættet (3,4)
Bestem koordinatsættet til det punkt P på l, for hvilket vinkel POQ er ret
På forhånd tak.
Svar #1
16. januar 2005 af erdos (Slettet)
Find en retningsvektor for OQ-vektor og benyt skalarproduktet (ortogonale, når denne er 0) mellem den og retningsvektoren for l til at bestemme t-værdien. Sæt denne t-værdi ind i parameterfremstillingen, og du har punktet.
Skriv et svar til: parameterfremstillling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
