Matematik

Monotoniforhold

10. november 2009 af lbhijæææ (Slettet) - Niveau: A-niveau

Funktionen f, er givet ved f(v)=750v / v2+2500

Angiver den strækning en bil kan tilbagelægge på 1 liter benzin ved hastigheden v km/t.

Beregn den hastighed, der giver det laveste benzinforbrug.

På forhånd mangen tak for hjælpen.. (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2009 af 123marie (Slettet)

Du skal vidst differentiere F(v), og derefter finde toppunktet, så har du fundet ud af ved hvilken fart bilen kører længst på en liter.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. november 2009 af MN-P (Slettet)

Du har vist glemt at skrive den del af opgaven der indeholder oplysninger om enhedder m.m.

Jeg vil derfor tillade mig at gætte:

f(v) er mængden af benzin angivet i l

v er hastighedn for vognen angivet i mk/t

f(v)=750v /( v2+2500)

1 i benzin  1=750v/(v2+2500)     find v af ligningen

find f'(v) og sæt den lig 0, løs ligningen


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. november 2009 af mathon

se

Vedhæftet fil:differentiation_35.doc

Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.