Matematik

trigometri

10. november 2009 af jernørnen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg sidder med en trekant hvor siden AB er 11,9 BC 26,4 vinkel C 23,5  grader  nu ville jeg så bruge sinusrelationer sinC/c =sinA/a men vinkel A ER stump så kan jeg vil ikke bruge den for så får jeg den til 62,204 grader, men skal jeg så sige 180-62,204 eller skal jeg ikke finde vinkel B eller siden b for det bliver rigtigt eller hvordan hjælp 


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. november 2009 af Taqz (Slettet)

 Sin(A)=Sin(180-A)


Brugbart svar (2)

Svar #2
10. november 2009 af peter lind

Da sin(A) = sin(180-A) får du normalt 2 løsninger, hvis du ved at vinklen er stump skal du bruge den løsning, der er størst altså 180-62,04 


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. november 2009 af MetskiBetski (Slettet)

Du kunne også bruge cosinusrelationen istedet ;D


Svar #4
10. november 2009 af jernørnen (Slettet)

ok men hvodan med de oplysninger jeg har ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
10. november 2009 af MetskiBetski (Slettet)

CosA =(b^2+c^2-a^2)/(2*b*c)


Svar #6
10. november 2009 af jernørnen (Slettet)

jeg ved jo kun at c=11,9 og a er 26,4 og vinkelC ER 23,5 GRADER jeg har jo ikke noget på b B


Brugbart svar (2)

Svar #7
11. november 2009 af mathon

to løsningner:
              
    benyt først cos-relationen som 2.gradsligning
    på formen:
                         b2 - (2a·cos(C))b + (a2-c2) = 0
                                                                                  til beregning af de to b-værdier b1 og b2


    og dernæst cosrelationen
    på formen
                          A1 = cos-1((b12 + c2 - a2)/(2ab))
  
                          A2 = cos-1((b22 + c2 - a2)/(2ab))
 


Svar #8
17. november 2009 af jernørnen (Slettet)

Tak tak  :-)


Skriv et svar til: trigometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.