Matematik

Funktionsundersøgelse

11. november 2009 af brun3tt3b1tch (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heeej '(:

Jeg skal lave enfunktionsundersøgelse af nedenstående funktioner:

f(x)= x^4-3x3 +2x2
f(x)= x^4-5x^2+4

HJÆLP!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2009 af mathon

bergen f '(x) og redegør for monotoniforhold


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2009 af Yow! (Slettet)

Med en undersøgelse af funktionen menes altid:
nulpunkter for f
monotoniforhold
lokale/globale ekstrema
evt. asymptoter
 


Svar #3
11. november 2009 af brun3tt3b1tch (Slettet)

kan i ikke give et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2009 af mathon

f(x) = x4- 3x3 + 2x= x2(x2 - 3x + 2) = x2(x-1)(x-2)

nulpunkter for
x ∈ {0,1,2}

f '(x) = 4x3 - 9x2 + 4x = x(4x2 - 9x + 4) = x(x - (9-√(17))/8)·(x - (9+√(17))/8))

f '(x) = 0 for

x ∈ {0,(9-√(17))/8,(9+√(17))/8} ≈ {0;0.61;1.64}


Skriv et svar til: Funktionsundersøgelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.